Početna stranicaVilla Paola | Rustikalna kučaRabac apartmaniZanimljivosti Kršan, Rabac, IstraBar, Valner i o namaKontakt
Rezervacija
KršanRabacIstra
Istra

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora.

Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi.
Brošura Istre 1 | Brošura Istre 2 | Brošura Istre 3

Zelena Istra

Pozivamo Vas da otkrijete i skrivenije njene draži, tajnovite riznice, intimne kutke i plemenita znamenja. Dođite stoga u zelenu Istru, u predjele iz snova i zbilje koji će vas obradovati ljepotama i usrećiti mirom, obdariti starinama, okrijepiti onom iskonskom snagom koja čovjeka prožme u susretu s očuvanom prirodom i njenim blagodatima. Vrata gradova i domova ovdje su uvijek otvorena.

Tu će vas dočekati ljudi s krepošću duha i ponuditi darovima prohujalih stoljeća.
Dobrodošli u zavičaj starina, ljepota i zdravlja!

Amfiteatar

Najpoznatiji i najznačajniji spomenik

Građevina od koje započinje i ispred kojeg završava svaki obilazak grada, Arena, najpoznatiji je i najznačajniji pulski spomenik u kojemu su svojevremeno priređivane borbe gladijatora. Gradnja Amfiteatra započela je tijekom 1. stoljeća za vladavine Cara Vespazijana te se podudara s početkom gradnje najveće i najpoznatije građevinom te vrste – Koloseumom u Rimu.

Izgrađena od domaćeg vapnenca, Arena pripada građevinama eliptičnog oblika s dužom osi od 130 i onom kraćom od 100 metara. Središnji dio ili borilište ravna je površina oko kojeg je sjedeći na kamenim stepenicama ili stojeći u galeriji u Rimsko doba 20.000 gledatelja promatralo borbe gladijatora. U Srednjem vijeku u Areni su priređivani viteški turniri i sajmovi, dok danas ima ulogu prostora predviđenog za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija – od filmskog i konjičkog festivala do opernih i niza koncertnih nastupa tijekom kojih može ugostiti oko 5.000 gledatelja.

Otočje Brijuni

Nacionalni park Brijuni

Brijuni su otočna skupina pred zapadnom obalom Istre, čiji je najljepši dio 1983. godine proglašen Nacionalnim parkom. Od Pule su udaljeni oko 6 km, a dijeli ih Fažanski kanal kojim svakodnevno iz luke Fažane vozi brod za Brijune. Brijunsko se otočje sastoji od 2 veća otoka - Veliki i Mali Brijun, te 13 manjih otočića vrlo razvedene obale, koji su bili naseljeni od prapovijesti. Otoci su poznati po vrlo blagoj klimi pa je vegetacija iznimno bujna, a područje nacionalnog parka zasađeno je tropskim biljkama koje tvore posebno uređene aleje, parkove i perivoje.
Zoološki vrt na Brijunima je otvorenog tipa pa životinje slobodno šeću otokom, a postoji i safari park. Od sportova Brijuni nude zaista sve: jahanje, golf, tenis, jedrenje, wind surfing, najam bicikala i čamaca, ronjenje, a gostima su na raspolaganju brojni sportski tereni, igrališta i dvorane. Odmor na Brijunima namijenjen je gostima koji traže smještaj najviše kategorije i najbolju ponudu dodatnih sadržaja. Otvori stranicu >

Sportsko penjanje

Zasad je za sportsko penjanje u Istri uređeno devet penjališta: Zlatni rt kod Rovinja, Limski kanal, Dvigrad, Istarske toplice, Raspadalica ponad Buzeta, Vranjska draga kod tunela Učka, potom kod Pazina, Mošćeničke drage, Vintijana kraj Pule i Rapca.

Na devet uspona, po takozvanim kratkim stijenama od 20 do 30 metara visine, ima 270 opremljenih uspona. Na istarskim stijenama punim raznovrsnih prepreka mogu se dobro izmoriti i vrhunski sportaši i početnici.

Pogodnost je Istre za ovaj sport, osim prekrasne očuvane prirode koju freeclimberi sve više cijene, to što su stijene uglavnom južno orijentirane pa se i za hladnijeg vremena može penjati u kratkim rukavima.

Zemlja zlatnog tartufa

Neobična gomoljasta izraslina koja raste pod zemljom, neugledna oblika i intenzivnog mirisa - to je tartuf. Ova rijetka i skupocjena gljiva koja raste u plodnom istarskom tlu prava je kulinarska poslastica. Istarski bijeli tartuf jedan je od najcjenjenijih u svijetu.

Kulinari se slažu samo u jednom - tartuf je vrhunac gastronomije. Čudan je to, tajnovit i pod zemljom skriven gomolj. Nema nadzemne biljke i čovjek ga može naći tek uz pomoć posebno dresiranih pasa.

Istra, naš srcoliki poluotok, ima dvije vrste zemlje: intenzivno tamnocrvenu u priobalju i sivu, masnu, glinastu u središnjem dijelu. Tartuf raste baš u toj sivoj zemlji, a epicentar mu je u vlažnoj Motovunskoj šumi kojom protječe rijeka Mirna.

Ovaj čudni krumpir, najčuveniji afrodizijak, intenzivno je neugodnog mirisa, no kad se naviknete na njega ostajete mu vječni poklonik. Postanete ovisnik o njemu kao i o svakom drugom grijehu.

Oprtalj

Oprtalj

Smješten na brežuljku do kojeg se uskom visoravni s južne strane dolazi iz pravca Motovuna, prema mišljenju mnogih, jedan je od najpitoresknijih gradića sjeverne Istre. Oprtalj ili Portole, kako glasi talijanska inačica njegovog imena, svojevremeno je bio utvrda opasana zidinama na kojima su izgrađene kuće među kojima jedva izviru nekadašnja gradska vrata. Ispred vrata nalazi se velika venecijanska lođa s lapidarijem, a pokraj nje na visokim bedemima smješten plato s kojeg pogled seže sve do mora.

Otvori stranicu>

Eufrazijeva bazilika

Najznačajnije kulturno dobro grada Poreča 1997.g. upisano je u UNESCO-v popis svjetske baštine. Čini je kompleks sakralnih građevina podignutih u vrijeme biskupa Eufrazija (6. stoljeće). Osim bazilike obuhvaća i atrij, krstionicu, biskupski dvor te ostatke mozaika i sakralnih objekata iz 3., 4. i 5. stoljeća. Mozaici su dobro sačuvani i usporedivi su samo s onima u Ravenni (Italija). Prema podnim mozaicima i sačuvanim natpisima moguće je pratiti sve faze gradnje, adaptacije i obnavljanja.

Otvori stranicu>

Parenzana

Parenzana

Parenzana je bila uskotračna pruga duga 123 km koja je povezivala 33 istarska mjesta, od Trsta (Italija) do Poreča. U današnje bi vrijeme prolazila teritorijem triju država. Njena gradnja započela je 1900. godine, a taj je veliki pothvat, čak i za današnja poimanja, dovršen za rekordne dvije godine. Zadnji vlak tom je prugom prošao u kolovozu 1935. godine. Vagoni i lokomotive su potom rasprodani, a tračnice skinute.
Otvori stranicu >