Početna stranicaVilla Paola | Rustikalna kučaRabac apartmaniZanimljivosti Kršan, Rabac, IstraBar, Valner i o namaKontakt
Rezervacija
Bar Olimp

Caffe bar Olimp nalazi se u centru grada Labina u sklopu trgovačkog centra Zelenice. Raznovrsna ponuda očekuje Vas u samom baru i na otvorenoj terasi uz uvijek raspoloženi personal a radno vrijeme je svakim danom od 06:30 do 01:00.

Sigurno će Vam se dojmiti sportski duh kojim odiše cijeli lokal zahvaljujući mnoštvu rekvizita posvećenih profesionalnoj rukometnoj

aktivnosti vlasnika Valnera Frankovića. Tu se mogu naći svi dresovi, pokali i medalje a naravno i zlatna medalja koja je osvojena na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996 godine.

Zato posjetite caffe bar Olimp i osjetite slavnu karijeru vlasnika Valnera Frankovića. Karijera vrijedna zlata.

Valner Franković

Okrunivši sjajnu karijeru osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996 godine, donio je svojom ekipom prvu Hrvatsku zlatnu Olimpijsku medalju, koja će se dugo pamtiti u sportskom svijetu.
Izložena zlatna Olimpijska medalja čeka Vas u caffe baru Olimp u kojem će Vas zlatni Valner zabaviti sa pokojom anegdotom iz svog bogatog sportskog života.

Valner Franković, rođen je 9 srpnja 1968 godine. Počeo se baviti rukometom u labinskom "Rudaru", u četvrtom razredu osnovne škole. Zanimljivo je da je karijeru započeo među vratnicama kao golman i branio sve do osmog razreda kada je počeo igrati na lijevom vanjskom krilu. Isticao se svojom fizičkom konstitucijom, snagom i udarcem kojeg su protivnički vratari teško mogli zaustavljati pa su loptu uglavnom pogledom ispraćali u mrežu. To nije ostalo neprimijećeno stručnjacima većih, prvoligaških klubova pa je tako 1987 kao osamnaestogodišnjaka prešao u riječki "Zamet", gdje je postao jedan od glavnih igrača bez kojih je nemoguće bilo zamisliti prvu postavu.

U Rijeci je proveo punih pet i pol godina a onda se je 1991 okušao pola sezone u njemačkom drugoligašu "Güenzburgu". Vratio se u "Zamet" ali je jednu polusezonu proveo u "Rudaru" kako bi pomogao njegovim labinjanima da uđu u prvu ligu. U prvoj ligi nije igrao za "Rudar" već s državnim prvakom "Badelom 1862" u koji je prešao iste godine kad je "Rudar" ušao u prvu ligu. U "Badelu 1862" je proveo dvije sezone i tu osvaja dva puta prvenstvo Hrvatske, dva puta kup Hrvatske te ulazi u finale kupa prvaka Europe protiv "Elgoriaga Bidasoa". 1995 prelazi u "Karlovačku pivovaru" i tu ostaje do 1998. 1999 provodi jednu sezonu u Modeni(Italija). 2000 godine vraća se u "Rudar" gdje nakon godinu dana okončava svoju profesionalnu rukometnu karijeru.

Kao hrvatski reprezentativac osvaja dva put prvenstvo balkana u Rumunjskoj 1988 i Bugarskoj 1989. Broncu na svjetskom omladinskom prvenstvu u Španjolskoj 1989. 1996 osvaja zlatnu medalju u Atlanti a 1997 zlatnu medalju na mediteranskim igrama u Bariju.

O nama

Nakon završetka iznimno uspješne rukometne karijere 2000. godine, Valner se s obitelji vratio u svoj rodni Labin. Centar Podlabina, novog dijela grada, odabrao je kao lokaciju za svoj caffè bar. Kako i priliči njegovu znakovitom nazivu, „Olimp“, lokal je uređen u sportskom duhu, a poznat je kao omiljeno okupljalište labinskih sportaša.

Nekoliko godina kasnije, obiteljski posao se proširuje. Danas, osim caffe bara, nudimo ugodan, moderni smještaj u 4 apartmana u Rapcu, te luksuzan odmor u našoj rustikalnoj vili nadomak Labina - u mjestu Kršan.

Olimpijska Zlatna medalja Atlanta 1996Valner Franković u igriDresovi i medalje u baru OlimpBar Olimp terasa